Desserts

Yoghurt of kwark met vruchten of zelfgemaakte muesli is heerlijk als toetje, maar af en toe is het lekker om iets speciaals te maken.

Zelfgemaakte ijs of een chocolademousse bijvoorbeeld.

 

Het voordeel van koolhydraatarm eten is dat je behoefte naar zoetigheid afneemt. Wanneer je veel koolhydraten en dus suikers eet, krijg je automatisch ook meer trek in zoetigheid.

Natuurlijk blijft het altijd lekker om te genieten van wat zoetigheid maar dan in andere porties en met een andere samenstelling.

In het weekend vind ik het heerlijk om een klein kwarktaartje te maken of lekkere chocolade. Tegenwoordig heb je gelukkig in de supermarkten chocoladerepen met 86% of meer cacao. Het voordeel van deze reep is dat er bijna geen suiker in zit en je toch de chocoladesmaak krijgt. Het nadeel is dat het niet zo lekker is om het onbewerkt te eten. Het heeft wel wat zoetstof nodig om er echt van te kunnen genieten. Maar dan is het nog veel gezonder dan andere chocolade.

 

Daarnaast zijn er ook geen kant en klare tussendoortjes naast fruit en groente dat in de winkel te verkrijgen is. Tenminste geen goedkope tussendoortjes.

Naar het werk of als ik een dagje weg ga heb ik altijd notenkoekjes of havermoutcake. Geschikt voor elk moment en heel voedzaam. 

Chocolademousse

(klik op foto voor recept)

Chocoladepudding

(klik op de foto voor het recept)

Chocolade-ijs

(klik op de foto voor het recept)

Kersenyoghurt met nootjes

(klik op de foto voor het recept)

Mousse

(klik op de foto voor het recept)

Rodevruchtenpudding met chiazaad

(klik op de foto voor het recept)

 

Stracciatellayoghurt

(klik op de foto voor het recept)

Verwendessert

(klik op de foto voor het recept)