Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bloemkoolcouscous met vlees en mango

Een heerlijke maaltijd die snel klaar te maken is. Sinds ik de bloemkoolcouscous heb ontdekt maak ik hem vaak klaar. En het ideale is dat je er alle soorten vlees en groenten bij kan eten en zo keer op een keer een gevarieerde maaltijd hebt.  Misschien denk je: ‘Mango in een warm gerecht’?. Het is echt een aanrader, het geeft net dat beetje extra aan een gerecht.

Recept (2 personen)

  • 1 bloemkool of 200 gram in stukjes
  • 250 gram wokvlees naar keuze
  • 1 courgette
  • 100 gram taugé
  • 100 gram champignons
  • 1 mango
  • Keukenmachine/hakmolen
  • 2 pannen
  • Olie
  • Kruiden naar keuze.

 

  1. Maal de bloemkool fijn.
  2. Snijd de courgette, champignon en mango (zonder schil) in stukjes.
  3. Bak het vlees gaar en bruin in een hapjespan. In een andere pan bak je de bloemkool met wat olie tot het een beetje krokant wordt. Zelf voeg ik kruiden als paprikapoeder en peper toe aan de couscous tijdens het bakken.
  4. Zodra het vlees gaar is voeg je de courgette en champignons toe.
  5. Op het laatst voeg je de taugé en mango toe. Dit hoeft alleen wat opgewarmd te worden.

 

Eet smakelijk!

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.