Rating: 0 sterren
0 stemmen

Cheesecake met mango en passievrucht

Ik ben gek op mango en op passievrucht. Dus zodra het in de winkel ligt zit het in mijn winkelmandje:)

's Weekends trakteer ik me meestal op iets lekkers. Ik had nog mango in diepvries en passievrucht in huis dus ik wilde daar iets mee maken. En al snel kwam ik uit op dit recept. Zelf bedacht, zelf gemaakt en lekker zelf van genoten. Dit recept kan ik niet anders dan delen, zodat jij er ook van kan gaan genieten.

Recept ( ongeveer 5 stukjes)

 

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Eetbaar na 3 uur

 

  • Kleine taartvorm
  • Bakpapier
  • Hakmolen
  • Steelpan
  • Blender of staafmixer
  • Passievrucht (3 stuks)
  • 100 gram (diepvries)mango
  • 100 gram noten naar keuze, bijv. ongezouten pinda's
  • Vloeibare boter
  • 125 gram magere kwark
  • 5 gelatineblaadjes
  • Stevia

 

  1. Wanneer je mangostukjes uit de diepvries gebruikt, laat ze eerst ontdooien.
  2. Hak de noten in stukjes met wat vloeibare boter. Ik vind bij deze taart ongezouten pinda's het lekkerste.
  3. Doe bakpapier op de bodem van de taartvorm en sluit de taartvorm. Verdeel het notenmengsel over de bodem en druk deze met een lepel aan. Zet de taartvorm in de koelkast.
  4. Doe de gelatineblaadjes in wat water.
  5. Snijd de passievrucht in tweeën. Haal de dikke pitjes eruit en doe wat erover blijft in een blender of kom.
  6. Snijd de mango in stukjes en doe het daarna bij de passievrucht. Schep de kwark erbij en een beetje Stevia.
  7. Mix alles door elkaar met de blender of een staafmixer tot een egale mix.
  8. Knijp de gelatineblaadjes uit. Doe deze samen met het kwarkmengsel in de steelplan en verwarm het geheel totdat de gelatine is opgelost.
  9. Schenk het mengel in de taartvorm en laat het een paar uur opstijven.

Bij mij ging de gelatine altijd klonteren als ik het gebruikte zoals vermeld op de verpakking. Daarom verwarm ik het nu altijd samen met hetgeen wat moet stollen. Zo krijg je geen klontjes.

 

Eet smakelijk!

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.