Rating: 0 sterren
0 stemmen

Spinaziesalade met cashewnoot/tomatensalsa

Spinazie is erg gezond en lekker en niet aan een seizoen gebonden. Het past ook erg goed in dit eetpatroon; eiwitrijk en koolhydraatarm. Ik kwam deze salade tegen en heb met wat uitproberen een heerlijke eigen versie gemaakt. Zelf ben ik niet zo’n fan van salades met grote bladen. Ik voel me dan net een konijn;)

Wanneer je daar wel van houdt kun je spinaziebladen natuurlijk gewoon groot houden.

 

 

Recept ( 2 personen)

Voorbereidingstijd: 15 minuten

  • Keukenmachine en hakmolen
  • Pan
  • 200 gram verse of diepvries bladspinazie
  • 100 gram (kastanje)champignons
  • Halve rode ui
  • 6 cherrytomaatjes
  • 50 gram cashewnoten
  • 100 gram spekblokjes
  • Gele of rode paprika
  • Pijnboompitten

 

  1. Laat de cashewnoten weken in water.
  1. Bak de spekblokjes gaar en laat ze daarna op een stuk keukenpapier uitlekken en afkoelen.
  1. Hak de spinazie in de keukenmachine fijn naar gewenste grootte.
  1. Snijd de paprika en champignons fijn. Bak de champignons gaar en laat ze afkoelen.
  1. Vermaal de cherrytomaatjes, rode ui en cashewnoten fijn in de keukenmachine tot een salsa. Voor wat meer romigheid kun je altijd wat roomkaas toevoegen.
  1. Meng de spinazie met de spekblokjes, champignons en salsa. Strooi er tot slot wat pijnboompitjes over.

 

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.