Rating: 0 sterren
0 stemmen

Pistachekoekjes

Koekjesrecepten uitproberen en bedenken is een heel vervelend klusje;) Elke keer bedenk ik weer iets nieuws. De ene keer met succes en soms niet. Maar dit recept is zeer geslaagd en staat nu op mijn lijstje met favoriete koekjes.

Pistachenoten vind ik heerlijk, dus het leek me een goed idee om hier koekjes van te maken. Vanwege de prijs gebruik ik ongepelde gezouten pistachenoten. Het is dus een klusje om ze allemaal te pellen maar de koekjes zijn het waard.

 

Recept (ongeveer 8 koekjes)

Voorbereidingstijd inclusief pellen en weken: 20 minuten

Eetbaar na 50 minuten in totaal

 

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Hakmolen
  • 100 gram pistachenoten
  • 2 eetlepels roomkaas

 

  1. Pel de pistachenoten en laat ze ongeveer 10 minuten in water weken. Dit doe ik zelf om de noten zachter te maken en het zout er grotendeels af te halen.
  2. Doe de noten daarna in de hakmolen samen met de roomkaas. Hak alles tot een glad mengsel.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat
  4. Doe de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden

 

 

Eet smakelijk!

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.