Rating: 0 sterren
0 stemmen

Zoete aardappelstamppot met rucola

Op de foto ziet het er misschien uit als stamppot smurrie;) maar dit recept is een aanrader.

Je kunt de stamppot met allerlei groenten maken. Andijvie of spinazie bijvoorbeeld. Maar met lekker weer vind ik rucola heerlijk fris.

Recept (2 personen)

Voorbereidingstijd: 20 minuten

 

  • Kookpan
  • Vleespan
  • Stamper
  • 2 zoete aardappelen
  • Rucola
  • Shiitake
  • Spekreepjes
  • Kokosmelk
  • Peper

 

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een pan en breng dit aan de kook tot ze zacht worden. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  2. Ondertussen kun je de spekreepjes bruin en knapperig bakken.
  3. Snijd de shiitake in stukjes en voeg ze bij de spekreepjes.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze samen met wat kokosmelk tot een mooie stamppot.
  5. Laat de spekreepjes en shiitake op wat keukenpapier uitlekken.
  6. Voeg de rucola, shiitake en spekreepjes toe aan de stamppot.

 

Eet smakelijk!

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.