Rating: 0 sterren
0 stemmen

Monchoutaart met vruchtengelei

Monchoutaart is altijd een hit op een verjaardag. Tijd voor een koolhydraatarme variant. In monchou zit weinig suiker. Natuurlijk zit er wel vet in, dus het is niet een gerecht wat je dagelijks moet eten;)

De taart zelf kost niet heel tijd om te maken, maar voordat je hem kan eten ben je wel een paar uur verder. Dus het is geen taart om last minute te maken.

Recept (8 stuks)

Voorbereidingstijd: 40 minuten

Eetbaar na ongeveer 2 uur

 

  • Springvorm 24 cm
  • Bakpapier
  • Oven
  • Staafmixer
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Roomboter
  • 2 pakjes monchou
  • 250 ml slagroom
  • Stevia
  • 200 gram zomerfruit of mango uit diepvries
  • 4 gelatineblaadjes
  • Water

 

  1. Haal de monchou uit de koelkast. Doe het zomerfruit alvast in een pan.
  2. Smelt wat roomboter in een pan. Zodra het gesmolten is voeg het amandelmeel en het bakpoeder toe en meng dit door elkaar.
  3. Doe bakpapier in de springvorm.
  4. Verdeel het meel over de bodem van de springvorm. Verwarm het ongeveer 20 minuten op 180 graden.
  5. Laat de bodem afkoelen voor ongeveer 20 minuten.
  6. Klop de slagroom met wat Stevia stijf.
  7. Als de bodem is afgekoeld klop de monchou los in een litermaat. Meng daarna voorzichtig het slagroom erdoorheen.
  8. Verdeel de monchou over de bodem en zet het ongeveer 10 minuten in de koelkast.
  9. Leg de gelatinebladen in wat water. Verwarm ondertussen het fruit met een eetlepel water tot het fruit zacht is.
  10. Haal de pan van het vuur en doe een beetje Stevia door het fruit. Pureer het tot een mooie gladde massa.
  11. Knijp de gelatineblaadjes uit. Zet het fruitmassa weer op het vuur en voeg de gelatineblaadjes toe. Roer de massa totdat de blaadjes zijn opgelost.
  12. Verdeel de fruitmassa over de monchou.
  13. Laat de taart ongeveer 2 uur opstijven.

 

Eet smakelijk! 

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.