Rating: 0 sterren
0 stemmen

Spinazierol

Dit recept kwam ik op veel pagina's tegen en dacht die moet ik proberen. Ik weet het klinkt gek, een spinazierol, maar hij is zo lekker. Je kunt het eten als lunch of als tussendoortje. Het is een erg vullend gerecht, dus veel hoef je er niet van te eten. En het is helemaal niet moeilijk om klaar te maken.

Recept (ongeveer 8 stuks)

Voorbereidingstijd; 15 minuten

In totaal met afkoelen etc.: 90 minuten

 

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Oven
  • 200 gram (diepvries)spinazie in kleine stukjes
  • Geraspte kaas
  • 2 eieren
  • Roomkaas of kruidenkaas
  • Zalm
  • Peper en zout
  • Keukenpapier
  • Satéprikkers

 

  1. Hak zo nodig de spinazie in kleine stukjes in de hakmolen of laat de diepvriesspinazie ontdooien
  2. Voeg de eieren en peper en zout bij de spinazie. Meng dit door elkaar.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel het spinaziemengsel hierover heen.
  4. Strooi nu de geraspte kaas over de spinazie naar behoefte
  5. Doe de bakplaat 20 minuten in de oven op 180 graden.
  6. Laat het afkoelen. Er komt nog wel wat vocht vrij dus ik leg de rol op keukenpapier met de kaaskant naar beneden.
  7. Zodra het afgekoeld is besmeer je kant zonder kaas met roomkaas en beleg je het met zalm.
  8. Omdat de spinazie niet heel gemakkelijk rolt snijd ik er reepjes van. Deze reepjes rol ik op en doe er een satéprikker in.
  9. Zet alles voor serveren minstens een half uur in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Christina
8 jaar geleden

Hij is echt heerlijk!!! Morgen ga ik het zelf proberen :-)!!

Iris
8 jaar geleden

Echt overheerlijk!! en makkelijk om te maken:)