Rating: 0 sterren
0 stemmen

Chocolademousse

Wederom een heel gemakkelijk te bereiden gerecht. En wel heel erg lekker. Dit dessert eet ik bij speciale gelegenheden (weinig suiker, maar wel met slagroom bereid). Dit is ook typisch een gerecht waarvan vrienden of familie niet zullen merken dat het koolhydraatarm is.

Ik vind persoonlijk deze variatie van chocolademousse veel lekkerder dan de kant en klare uit de winkel. En nog belangrijker hij is een stuk gezonder zonder chemische toevoegingen en suiker.

Recept ( 3 personen)

Voorbereidingstijd: 5 minuten

  • Mixer
  • Litermaat
  • 250 ml verse slagroom
  • Stevia
  • Cacao (ongeveer 3 eetlepels)
  1. Doe de slagroom, een beetje stevia en cacao in een litermaat. De cacao is eigenlijk naar smaak toe te voegen. Hoe meer cacao hoe dikker en puurder de mousse. Zelf vind ik iets minder dan 3 eetlepels voldoende.
  2. Klop de slagroom stijf. Let op de cacao stuift omhoog;) Je kunt eventueel het eerst even met een lepel roeren om dit te voorkomen. Je merkt vanzelf wanneer de mousse klaar is. Ik houd zelf wel van wat luchtigheid. Met de cacao erbij is de slagroom wel veel sneller stijf, dus houd hier rekening mee.
  3. Verdeel de mousse over bakjes. Het is erg machtig, vandaar dat dit genoeg is voor 3 personen.

 

Eet smakelijk!

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.