Rating: 0 sterren
0 stemmen

Rode bietensalade

Vroeger maakte ik heel vaak rode bietensalade. Een recept van mijn oma die ik graag maakte. Het hoofdingrediënt was, naast rode bieten, aardappel. Aardappels passen niet in een koolhydraatarm eetpatroon dus ik moest op zoek naar een andere variant. En ik ben zeer tevreden met dit alternatief. Je kunt kant en klare geraspte bieten bij bijna alle supermarkten krijgen.Doe de

Recept (2 personen)

Voorbereidingstijd: 10 minuten

 

  • 400 gram geraspte rode bieten (kant en klaar)
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 zoete appel
  • 100 gram Zeeuws spek
  • 125 ml crème fraîche
  • Provençaalse kruiden

 

  1. Doe de bietjes in een kom.
  2. Snijd de ui, paprika en appel stukjes en voeg dit bij de rode bieten en meng het door elkaar.
  3. Snijd het Zeeuws spek in stukjes en voeg dit ook toe.
  4. Klop de crème fraîche los met de Provençaalse kruiden en meng dit voorzichtig door de salade.

 

Eet smakelijk!

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.