Rating: 0 sterren
0 stemmen

Pistachekokosbonbons

Ik ben gek op pistache, kokos en chocolade, dus ik dacht waarom ga ik daar niet mee aan de slag. Dat heb ik gedaan en daar zijn deze heerlijke bonbons uit voortgekomen.

Ze zijn niet moeilijk om te maken en in de vriezer kun je ze een tijdje bewaren. Je kunt dus zelf kiezen wanneer je jezelf trakteert op dit lekkers.

 

Recept (15 stuks)

 Voorbereidingstijd: 15 minuten

Eetbaar na 1 ½ uur

 

  • Siliconen ijsblokjesvorm
  • Hakmolen
  • 15 satéprikkers
  • 100 gram chocolade (min. 85% cacao)
  • Ongeveer 50 gram kokos
  • 100 gram pistachenoten
  • 2 eetlepels roomkaas
  • Stevia
  • Bakpapier

 

  1. Pel de pistachenoten en leg ze ongeveer 15 minuten in wat water.
  2. Haal de noten uit het water en doe ze samen met de kokos en roomkaas in een hakmolen. Maal alles fijn tot een gladde massa.
  3. Verdeel het mengsel in de siliconenvorm en steek overal 1 satéprikker in.
  4. Zet de vorm ongeveer 1 uur in de diepvries.
  5. Haal de bevroren blokjes voorzichtig uit de vorm
  6. Smelt de chocolade met wat Stevia in een pan.
  7. Zodra de chocolade gesmolten is houd je een blokje boven de pan en giet je de chocolade hierover. Draai het blokje zodat er overal chocolade zit.
  8. Leg het blokje daarna op het bakpapier en herhaal totdat je alle bonbons klaar hebt.
  9. Zet het in de vriezer en na ongeveer 15 minuten is het eetbaar.

 

Eet smakelijk!

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.