Chocolade-ijs
Lente, zomer, herfst of winter, het is altijd tijd voor ijs. Bij echt warm weer vind ik zelf waterijs het lekkerst. Maar voor de lekkere trek is dit ijsje een zekere 'must'. Het is wel een vullend ijsje dus weet waar je aan begint, want als je eenmaal begint kun je niet stoppen.
Het mooiste aan dit recept is dat het maar een paar minuten kost om dit geheel te maken. De ijsjes worden wel hard, dus het is alleen geschikt als ijs met een stokje.
Recept (2 ijsjes)
- Ijsjesvorm inclusief stokjes
- 100 gram chocolade (minimaal 85%)
- 1 eetlepel pindakaas
- 2 eetlepels gemalen pinda's
- Maal de pinda's als je geen gemalen pinda's klaar hebt liggen. Ik gebruik ongeveer 2 handenvol voor de ijsjes.
- Smelt de chocolade in een pan en voeg de pindakaas toe en laat deze ook smelten. Je kunt de chocolade zo in de pan of au bain-marie smelten, wat je zelf het prettigst vindt.
- Zodra alles gesmolten is voeg je pinda's toe en haal je de pan van het vuur.
- Doe alles in de ijsjesvorm, stokjes erin en laat het bevriezen in de vriezer.
- Eetbaar na ongeveer 2 uur.
Eet smakelijk!
Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.
Reactie plaatsen
Reacties