Rating: 0 sterren
0 stemmen

Lijnzaadwrap

Wraps zijn mijn favoriet. Omdat ik de kant en klare wraps best veel suiker zit, ging ik op zoek naar een alternatief. Ik kwam verschillende recepten tegen allemaal met amandelmeel of andere prijzige meelsoorten. Dus ik ben bezig gegaan met een goedkoper alternatief: havermout.

Inmiddels heb ik ze al een paar keer gemaakt en ik beleg ze steeds anders. Naast dat ze er heel smakelijk uit zien (vind ik zelf) smaken ze ook erg goed. Ze lijken misschien klein, maar ze vullen heel erg.

Recept (2 personen)

Voorbereidingstijd: 30 minuten

  • Keukenmachine of hakmolen
  • Koekenpan
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • +/- 50 ml melk
  • kruiden naar keuze: paprikapoeder of provençaalse kruiden.
  • Kokos- of olijfolie
  • Beleg naar keuze: rucola, salami, roomkaas, kipfilet, komkommer, paprika etc.

 

  1. Doe de havermoutvlokken en eieren in de keukenmachine en maal dit tot een mooi beslag
  2. Voeg het lijnzaad, de melk en de kruiden toe en mix het goed.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan. Zodra de olie heet is schep het beslag in kleine rondjes in de pan. Omdat het beslag een andere structuur heeft is dit verstandiger en makkelijker. Het is sneller gaar en het beslag is gemakkelijk te draaien.
  4. Laat het beslag bruin worden en keer het om.
  5. Laat de wraps afkoelen
  6. Beleg de wraps met je favoriete beleg en genieten maar.

Let op: Het beslag wordt snel weer dikker door het lijnzaad en havermout. Houd daarom wat melk bij de hand om voordat je weer nieuwe wraps gaat bakken het beslag weer wat dunner kan maken.

 

 

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.