Rating: 0 sterren
0 stemmen

Frisse salade

Salades zijn mijn favoriete lunch. Altijd gevarieerd en vullend en ideaal voor een koolhydraatarm eetpatroon.

Ik maak mijn lunch voor het werk van tevoren altijd klaar. Wanneer ik niet zoveel tijd heb maak ik deze salade. Klaar binnen een paar minuten maar zo lekker.

 Recept (2 personen)

Voorbereidingstijd inclusief eieren koken: 15 minuten

 

  • 200 gram gemengde sla
  • Baconreepjes (kant en klaar)
  • 2 eieren
  • Cherrytomaatjes
  • Komkommer
  • Pijnboompitjes
  • Geraspte kaas

 

  1. Kook de eieren naar wens
  2. Doe de sla in een kom
  3. Snijd de komkommer en tomaatjes in stukjes en voeg deze bij de sla
  4. Snijd eventueel de baconreepjes in stukjes en voeg dit toe
  5. Zodra de eieren zijn afgekoeld snijd ze in stukjes en doe dit bij de sla
  6. Als laatste garneer je de sla met geraspte kaas en pijnboompitjes

 

Variatietip:

Er is naar mijn idee niet echt een dressing nodig bij deze salade, maar af en toe verwen ik mezelf met een honing-mosterddressing. Heel simpel te maken;  voeg een beetje mosterd aan wat honing toe en doe er een klein beetje olijfolie door. Dresseer dit over de salade en smullen maar.

 

Eet smakelijk!

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.