Rating: 0 sterren
0 stemmen

Gado gado salade

Vroeger was ik al gek op gado gado. Lekker met rijst, pindasaus, kroepoek en ei.

Toen ik een koolhydraatarme variant van gado gado als salade tegenkwam ging ik ermee aan de slag tot ik mijn eigen versie had naar mijn smaak.

Met deze salade heb ik altijd zin in de lunch en kan ik er weer een paar uur tegenaan.

Recept ( 2 personen)

Voorbereidingstijd: in totaal 30 minuten

 

  • 2 eieren
  • 2 wortels
  • 125 gram taugé
  • 1 rode paprika
  • 200 gram kipfilet
  • Kipkruiden
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels pindakaas
  • Ongeveer 100 gram kokosmelk
  • Handjevol ongezouten pinda's

 

  1. Kook de eieren volgens eigen wens. Ik heb zelf een eierkoker en zet hem op de middelste stand. Wanneer de eieren klaar zijn, laat ze even schrikken onder koud water en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes en doe er kipkruiden over.
  3. Verwarm boter/olie in een pan en bak de kip gaar en bruin. Laat de kip afkoelen.
  4.  Snijd de ui, wortels en paprika in stukjes. Je kunt de wortel ook krullen in een spiraalsnijder. Doe dit bij de taugé.
  5. Doe de pindakaas in een bakje en giet er steeds een beetje kokosmelk bij totdat je een mooie dressing hebt.
  6. Hak de pinda's in stukjes.
  7. Zodra de kip afgekoeld is, voeg je de kip aan de groenten toe.
  8. Verdeel de dressing over de salade.
  9. Snijd de eieren in plakjes en leg deze boven op de salade samen met wat nootjes.

 

Eet smakelijk!

 

Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Heb je vragen of opmerkingen laat hieronder een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Meriam Vos
7 jaar geleden

Lijkt me erg lekker om een keer te maken maar mag je wel pinda's toevoegen aan een Koolhydraatarm gerecht?