Rating: 0 sterren
0 stemmen

Rode vruchtenpudding met chiazaad

Eerst wist ik niet wat chiazaad was maar ik kwam het steeds meer tegen op internet. En het blijkt dat het erg lekker is in desserts. Het zorgt en voor een 'crunchy bite' en voor de binding waardoor je een pudding krijgt.

Heel gemakkelijk te maken en erg vullend.

Recept (2 personen)

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Eetbaar na 30 minuten

 

  • 250 gram (diepvries) zomerfruit
  • Keukenmachine
  • 200 ml magere kwark
  • Stevia
  • 3 eetlepels chiazaad

 

  1. Doe het zomerfruit, de kwark en ongeveer 1 eetlepel Stevia in de keukenmachine.
  2. Meng alles tot je een glad mengsel krijgt.
  3. Doe de chiazaad door de kwark en zet het in de koelkast.
  4. Zodra de chiazaad alle vocht heeft opgenomen heb je een heerlijke pudding.

 

Tips:

  • Je kunt veel variëren met vruchten. Heb je liever mango of aardbeien of ananas, vervang deze door het zomerfruit en je hebt een hele andere pudding.
  • Hoe meer chiazaad je gebruikt hoe stijver de pudding wordt. Wil je dus liever een meer 'luchtig' dessert gebruik dan minder chiazaad.

 

Eet smakelijk!

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.