Rating: 0 sterren
0 stemmen

Chocoladekoekjes met cashewroom

Jammie! Beter zijn deze koekjes niet te beschrijven. Een variant op de lekkere maar niet zo gezonde koekjes van Oreo.

En nog beter ze zijn heel gemakkelijk te maken met een paar ingrediënten.

 

 

Recept (4 koekjes)

Voorbereidingstijd: 15 minuten

In totaal : 30 minuten (met afkoelen)

 

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Oven
  • Hakmolen/keukenmachine
  • 200 gram amandelmeel of havermoutmeel
  • 2 volle eetlepels cacaopoeder
  • Vloeibare boter
  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • Stevia
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 1 ei
  • vanille-extract

 

  1. Laat de cashewnoten in wat water weken.
  2. Meng de amandelmeel of havermoutmeel (havermout malen in keukenmachine) met een klein beetje boter door elkaar.
  3. Voeg hierna wat Stevia, 1 eetlepel roomkaas en de cacaopoeder toe. Als het te droog wordt kun je nog wat water toevoegen.
  4. Leg het bakpapier op de bakplaat. Verdeel het meel in ovale hoopjes over het bakpapier. Dit kan in 8 hoopjes, zodat je 4 dubbele koekjes kan maken.
  5. Doe de bakplaat 20 minuten in de oven op 180 graden.
  6. Laat de koekjes afkoelen.
  7. Zodra de koekjes afgekoeld zijn kun je de cashewnoten uit het water halen.
  8. Doe de cashewnoten in de hakmolen en voeg wat vanille-extract toe en meng alles tot een smeuïge massa. Voeg er ook 1 eetlepel roomkaas aan toe.
  9. Verdeel de cashewroom over een koekje en doe er een koekje bovenop.

 

Eet smakelijk!  

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.