Fruitsalade met kip
De druiven en appel geven net dat beetje extra aan deze salade. Deze salade kun je alle jaargetijden eten en vervangen met fruit van dat moment.
Heb je niet zoveel tijd? Gebruik dan kant en klare kipfilet, je hebt dan in minder dan 10 minuten de salade op tafel staan. Je kunt de salade ook heel gemakkelijk van tevoren maken. Het is dan wel verstandig de dressing apart te serveren.
Recept ( 2 personen)
Voorbereidingstijd: 20 minuten
- 100 gram botersla
- 1/2 komkommer
- Handjevol rode druiven
- 1 appel
- 200 gram kipfilet
- Kipkruiden
- Handjevol hazelnoten
- Balsamico azijn
- Doe de sla in een kom.
- Snijd de kipfilet in stukjes en doe er kipkruiden over. Bak de kip gaar en bruin. Laat de kip afkoelen.
- Snijd de komkommer met schil in stukjes en doe het bij de sla.
- Schil de appel en snijd het in stukjes. Doe dit bij de sla.
- Snijd de druiven door de helft en voeg dit bij de sla.
- Schud de balsamico azijn goed en verdeel het over de sla.
- Garneer de sla met wat hazelnoten.
Eet smakelijk!
Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Heb je vragen of opmerkingen laat hieronder een reactie achter.
Reactie plaatsen
Reacties