Rating: 0 sterren
0 stemmen

Tosti

Brood mis ik helemaal niet in dit eetpatroon. Maar als ik een tosti voorbij zie ik komen heb ik daar zeker wel zin in. Omdat voor mij een tosti met gewoon brood geen optie is, ging ik op zoek naar een alternatief.

Ik kwam overal op het internet 'oopsies' tegen die gegeten werden als broodjes. Dus die heb ik eerst geprobeerd en ze zijn zeker een aanrader, maar ze zijn mij te luchtig voor een tosti. Daarom ging ik wat experimenteren met de ingrediënten en zowaar kreeg ik een heerlijke tosti. Dit recept is nu niet meer weg te denken uit mijn eetpatroon.

Recept (2 stuks)

Voorbereidingstijd: 40 minuten in totaal

 

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Oven
  • 2 kommen
  • Mixer
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels havermoutmeel
  • Zout
  • Kaas
  • Ham

 

  1. Scheid het eiwit in de ene kom en het eigeel in het andere.
  2. Klop het eiwit stijf.
  3. Doe bij het eigeel de eetlepels roomkaas en havermoutmeel en meng dit door elkaar. Voeg wat zout naar smaak toe.
  4. Meng heel voorzichtig het eiwit door het mengel totdat het een mooi schuimend mengsel is.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel hierover. Ik doe zelf een vierkant die je straks in vieren kan delen.
  6. Doe het geheel 20 minuten in de oven op 180 graden totdat het mooi krokant is.
  7. Laat het een beetje afkoelen en verdeel het stuk in vieren.
  8. Beleg de broodjes met ham en kaas en doe alles 10 minuten in de oven totdat het kaas gesmolten is. De broodjes kunnen gemakkelijk op het rooster van de oven omdat het niet meer vastplakt.

 

Eet smakelijk!

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.