Bonensalade
Eerst dacht ik dat een koude bonensalade niet lekker zou zijn, maar ik wilde het toch proberen. En ik ben blij dat ik het heb geprobeerd. Het is heerlijk en weer anders dan andere salades en vooral heel vullend. Dus als je een lange en drukke middag voor de boeg hebt is deze salade ideaal.
Recept (2 peronen)
Voorbereidingstijd: 30 minuten
- Pan
- Vergiet
- 2 tartaartjes
- Gehaktkruiden
- 400 gram zwarte bonen uit blik
- 200 gram kikkererwten uit blik
- 100 gram kastanjechampignons
- 1 gele courgette
- 1 rode paprika
- ¼ komkommer
- 125 ml crème fraîche
- Paprikakruiden
- Kruid de tartaartjes en bak ze gaar. Tijdens het bakken verdeel je tartaar in kleine stukjes.
- Snijd de courgette en champignons in stukjes en voeg ze toe zodra de tartaar gaar is.
- Laat het geheel afkoelen.
- Doe de bonen en kikkererwten in een vergiet en spoel ze af met water.
- Snijd de paprika en komkommer in stukjes.
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
- Klop de crème fraîche met de paprikakruiden los en verdeel het over de salade.
Eet smakelijk!
Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.
Reactie plaatsen
Reacties