Rating: 0 sterren
0 stemmen

Courgettelasagne

In lasagnebladen zitten veel koolhydraten. Maar een lasagne op zijn tijd is erg lekker. Ik kwam overal op internet een lasagne tegen met courgette in plaats van lasagnebladen. Ik heb een paar keer geprobeerd totdat ik de lekkerste versie had gemaakt. Er zit logischerwijs minder structuur in dan echte lasagne, maar de smaak is heerlijk.

Recept (2 personen)

 

Voorbereidingstijd: 10 minuten

30 minuten in oven

 

  • 1 courgette
  • 200 gram champignons
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • klein blikje tomatenpuree
  • 250 gram ricotta
  • 2 tomaten
  • Geraspte kaas
  • Ovenschaal
  • Kaasschaaf

 

  1. Rul het gehakt gaar.
  2. Snijd de champignons en ui in stukjes.
  3. Voeg de ui en champignons toe aan het gehakt en daarna de tomatenpuree en roer alles goed door elkaar. Haal de pan van het vuur.
  4. Schaaf de courgette over de lengte in repen.
  5. Beleg de ovenschaal in laagjes. Begin met een deel courgette, dan het gehakt mengsel, wederom courgette, ricotta etc. Je kunt dit naar keuze verdelen.
  6. Verdeel tot slot de geraspte kaas over alles.
  7. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven op 180 graden.

 

Eet smakelijk!

 

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.