Filetlapje met bloemkoolpuree
Bloemkoolpuree vind ik een heerlijke vervanger van aardappelpuree. Het smaakt natuurlijk wel iets anders, maar ik vind het heerlijk met een stukje vlees en wat groenten. Door de structuur heb je niet het idee dat je alleen maar groenten eet. De puree is gemakkelijk eerder te bereiden en later op te warmen.
Recept (2 personen)
Voorbereidingstijd: 25 minuten
- Kookpan en vleespan
- Stamper
- 1 bloemkool, 200 gram voorgesneden of diepvriesbloemkool
- Ongeveer 50 ml kokosmelk
- Paprikakruiden
- 250 gram champignons
- 1 rode paprika
- 2 gekruide filetlapjes
- Boter
- Snijd wanneer nodig de bloemkool in stukjes en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar tot ze zacht zijn.
- Ondertussen snijd je de champignons en paprika in stukjes.
- Wanneer de bloemkool bijna gaar is verwarm je de boter in de vleespan.
- Filetlapjes zijn snel gaar en bruin. Wanneer de filetlapjes bruin zijn kun je de champignons en paprika erbij doen tot ze beetgaar zijn. Je kunt ze natuurlijk ook in een aparte pan bakken.
- Giet de bloemkool goed af. Stamp de bloemkool fijn tot een puree.
- Voeg voor wat smeuïgheid een beetje kokosmelk en parpikakruiden toe aan de puree.
Eet smakelijk!
Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.
Reactie plaatsen
Reacties