Zoete aardappel met parmezaan
Op internet kwam ik een recept tegen met gewone aardappels. Parmezaan en knoflook vind ik heerlijk en ik dacht dat dit recept vast en zeker lekker zou zijn met zoete aardappel. En daar kreeg ik geen ongelijk in. Het recept is heel gemakkelijk te maken en heel erg lekker. Je kan deze aardappels met alle soorten groenten en vlees combineren.
In de supermarkt of bij de groenteboer heb je twee verschillende soorten zoete aardappels. Het ene soort is oranje van binnen en de ander wit. Persoonlijk vind ik de witte lekkerder voor dit recept. Je kunt de witte herkennen aan een 'paarse' schil. De oranje hebben ook een oranjebruine schil.
Recept ( 2 personen)
Voorbereidingstijd: 40 minuten in totaal
- Oven
- Ovenschaal
- Groente naar keuze (in dit geval 300 gram sperziebonen)
- 2 stuks vlees naar keuze (in dit geval kipschnitzel)
- 2 witte zoete aardappels (gemiddelde grootte)
- Knoflookpoeder
- Olie
- Ongeveer 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Schil de aardappels en snijd ze in plakjes en leg ze in een ovenschaal.
- Doe olie en knoflook over de aardappels en meng dit door elkaar.
- Doe de aardappels in de oven voor 15 minuten op 180 graden.
- Haal de schaal uit de oven en strooi de Parmezaanse kaas over de aardappels. Zet de schaal nog ongeveer 10 minuten in de oven.
- Dop de sperziebonen en kook ze beetgaar in ongeveer 10 minuten.
- Bak het vlees gaar.
Eet smakelijk!
Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Heb je vragen of opmerkingen laat hieronder een reactie achter.
Reactie plaatsen
Reacties