Rating: 0 sterren
0 stemmen

Gehaktschotel met pindasaus

Dit gerecht is één van mijn favoriete gerechten. Eerder at ik altijd graag de bekende gehaktschotel met satésaus uit een pakje. Dus ik dacht deze kan ik vast ook koolhydraatarm maken. En dit is gelukt en het is heerlijk.

Recept (twee personen)

Voorbereidingstijd: 20 minuten

 

  • Pan
  • Kookpan
  • 200 gram sperziebonen
  • 125 gram taugé
  • Bakje champignons
  • Rode paprika
  • 250 gram mager rundergehakt
  • Gehaktkruiden
  • Pindakaas
  • Kokosmelk

 

  1. Dop de sperziebonen en kook deze beetgaar in een pan. Vaak blancheer ik de sperziebonen. Ik laat wat water koken in de waterkoker en giet het zodra het kookt over de sperziebonen. Ze krijgen dan een beter 'bite' vind ik en zijn sneller klaar.
  2. Kruid het gehakt en rul het gaar.
  3. Snijd de champignons en paprika in stukjes.
  4. Zodra het gehakt gaar is voeg je de champignons toe.
  5. Giet ondertussen de sperziebonen af.
  6. Voeg de sperziebonen, paprika en taugé toe aan het gehaktmengsel.
  7. Maak ondertussen in een aparte bakje met twee lepels pindakaas en de kokosmelk een pindasaus.
  8. Voeg dit aan het gehaktmengsel toe en warm de saus op.

 

Eet smakelijk!

 

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.