Frambozencrumble
De bedoeling was om een appelcrumble te maken maar ik was zo slim om de appels te vergeten:)
Maar ik wilde wel graag een taart maken en heb altijd bevroren frambozen in de vriezer, dus ik dacht toch eens proberen. En ik heb gesmuld dus dit recept wil ik je niet onthouden.
Recept (5 stuks)
- Kleine springvorm
- Bakpapier
- Oven
- Ongeveer 300 gram havermout
- 2 eetlepels speltmeel
- Ongeveer 2 eetlepels kokosolie op kamertemperatuur
- 2 eieren
- Ongeveer 200 gram ontdooide frambozen
- Stevia
- Hakmolen/keukenmachine
- Doe de havermout, speltmeel, eieren en kokosolie in een kom en meng dit met je handen tot een mooie deeg. De kokosolie smelt gemakkelijk door de warmte in je handen en zo kneed je alle ingredienten samen tot een deeg. Wanneer het te droog is voeg je nog een ei of wat water toe.
- Doe het bakpapier in de springvorm. Doe 3/4 van het deeg in de springvorm en verdeel dit er over en maak een mooie rand aan de zijkanten.
- Doe het deeg ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden.
- Doe de frambozen met wat Stevia in een hakmolen of keukenmachine tot het een gladde massa is.
- Verdeel de frambozenmassa over het deeg. Het maakt niet uit als het nog warm is.
- Verdeel de rest van het deeg in stukjes over de frambozen. Het deeg is snel droog dus voeg er eventueel nog wat water aan toe.
- Zet de taart nog ongeveer 10 minuten op 180 graden in de oven.
Eet smakelijk!
Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Heb je vragen of opmerkingen laat hieronder een reactie achter.
Reactie plaatsen
Reacties