Rating: 0 sterren
0 stemmen

Koolhydraatarme nasi met pindasaus

Ik was altijd gek op rijst en dan vooral op nasi. Dus toen ik erachter kwam dat je bloemkool heel goed als vervanger voor rijst kun gebruiken, ging ik aan de slag met dit recept. Daarnaast heb ik het gerecht ook geprobeerd met quinoa. Beide zijn heerlijk, dus ik zal hier beide varianten vermelden.

Recept (2 personen)

Voorbereidingstijd: ongeveer 20 minuten

 

  • Quinoa of bloemkool
  • 250 gram vlees naar keuze (kip of varkensvlees)
  • 400 gram nasigroenten (kant en klaar)
  • 2 eetlepels pindakaas
  • (Kokos)melk
  • Keukenmachine/hakmolen

 

Versie met quinoa:

  1. Zet het water op voor de quinoa en bereid deze zoals vermeld op de verpakking.
  2. Bak het vlees gaar.
  3. Voeg de groenten toe aan het vlees en roerbak deze even.
  4. Giet de quinoa af en voeg deze bij het vlees.
  5. Vermeng de pindakaas met (kokos)melk in een kom. Zodra dit een mooi glad mengsel is voeg je dit toe aan de nasi tot het warm is.

 

Versie met bloemkoolrijst:

  1. Vermaal de bloemkool in de keukenmachine of hakmolen.
  2. Warm de bloemkool met wat boter in de pan zodat er een korstje ontstaat.
  3. Ondertussen bak je het vlees gaar.
  4. Voeg de groenten toe aan het vlees en roerbak deze even.
  5. Voeg de bloemkoolrijst toe.
  6. Vermeng de pindakaas met (kokos)melk in een kom. Zodra dit een mooi glad mengsel is voeg je dit toe aan de nasi tot het warm is.

 

Eet smakelijk!

 

 

 Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.