Kipsalade met kerrie
Een heerlijke frisse salade. Heel geschikt in de zomer maar stiekem eet ik hem ook in de winter. Ik heb al heel wat variaties gemaakt van deze salade maar ik zal de lekkerste met jullie delen.
Recept ( 2 personen)
Voorbereidingstijd; 15 minuten
- Pan
- 200 gram kipfilet
- Kipkruiden
- Gele of oranje paprika
- Klein blikje ananas
- Komkommer
- Bakje kastanjechampignons
- Aardbeien
- Mayonaise (eventueel)
- Kerriepoeder (eventueel)
- Snijd de kip in stukjes en kruid ze naar smaak. Bak de kip gaar met boter naar keuze.
- Snijd de kastanjechampignons in stukjes. Wanneer de kip bijna gaar is voeg de champignons toe.
- Laat het mengsel hierna afkoelen.
- Ondertussen kun je in een kom of bak de ananas, paprika en aardbeien in stukjes toevoegen. Bewaar het ananassap.
- Wanneer het kipmengsel afgekoeld is voeg het bij de rest.
- Wanneer je een dressing wilt: Meng in een apart bakje wat ananassap, ongeveer 1 eetlepel mayonaise en kerriepoeder tot een mooi glad mengsel. Voeg dit bij de rest en meng het door elkaar.
Variatietips:
- Voeg wat kokos toe aan de salade voor een nog meer zomers gevoel
- Vervang de ananas en aardbei voor bijvoorbeeld witte kool en een rode ui.
- Lente-ui is ook heerlijk fris in de salade
- Eigenlijk kun je voor wat extra vulling aan elke salade noten toevoegen. Walnoten zijn erg lekker bij de kipkerriesalade.
Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.
Reactie plaatsen
Reacties