Rating: 0 sterren
0 stemmen

Chocoladereep met pindakaas en noten

Snickers was altijd één van mijn favoriete snacks. Toen bleek dat ik het niet meer kon eten ging ik op zoek naar een alternatief. De karamel heb ik nog niet na kunnen maken, maar dit recept komt heel dicht in de buurt. Het kost even wat tijd om deze reep te maken, maar je kunt er nog lang van genieten. Bij een Snickers is het 'hap slik weg', maar dat lukt je niet bij deze reep. Hij is erg lekker maar ook heel vullend. Dus je kunt er heel lang van genieten zonder schuldgevoel.  

Recept

Voorbereidingstijd: in totaal 30 minuten

  • Tupperware bakje (of een bakje die in de diepvries past en redelijk diep is)
  • Steelpan
  • Bakpapier
  • 2 repen chocolade (minimaal 86% cacao)
  • Klein pakje kokosmelk
  • 100 gram ongezouten pinda's
  •  3 eetlepels pindakaas
  • Stevia

 

  1. Verwarm 1 reep chocolade in een pan met wat stevia. Voor extra dikke en romige chocolade voeg je een klein beetje kokosmelk toe. De chocolade wordt heel snel dik na toevoeging van de kokosmelk dus laat het eerst zoveel mogelijk smelten.
  2. Doe wat bakpapier in het bakje en besmeer de bodem met de chocolade. Zet het bakje ongeveer 15 minuten in de diepvries
  3. Ondertussen kun je de pindakaas mengen met de pinda. Om het wat beter smeerbaar te maken kun je een beetje kokosmelk erdoor doen.
  4. Haal het bakje uit de vriezer. De chocolade is harder en je kunt nu gemakkelijk de pindakaas eroverheen smeren.
  5. Smelt de andere reep met chocolade in een pan met wat stevia. Je kunt wederom kokosmelk door de chocolade doen, maar wil je een wat dunnere bovenkant dan kun je dit ook weglaten. Zodra de chocolade gesmolten is kun je dit over de pindakaas heen verdelen.
  6. Zet het bakje in de koelkast totdat de chocolade goed gestold is.
  7. Haal de chocolade uit het bakje en breek het in stukjes.

 

Eet smakelijk!   

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.