Salade met gegrilde groenten
Courgette en aubergine zijn koud ook erg lekker. Normaal gesproken eet je deze groenten in een warm gerecht. Maar door ze te grillen zijn ze koud ook erg lekker in een salade. Dit is een koolhydraatarme salade met de juiste combinatie van smaken. De gegrilde groenten met knoflook, de frisheid van sla en paprika en de krokante smaak van bacon en de 'crunch' van hazelnoten. Genieten dus.
Recept (2 personen)
Voorbereidingstijd: 20 minuten
- Grillpan
- 1 courgette
- 1 aubergine
- Teentje knoflook
- 1 gele paprika
- Bakje shiitake of paddenstoelenmix of kastanjechampignons
- Bacon of spekjes
- Zakje eikenbladslamix (verkrijgbaar bij o.a. Lidl)
- Handje hazelnoten
- Sojasaus
- Olijfolie
- Snijd de aubergine, courgette, paddenstoelen en paprika in stukjes. Pers of hak het teentje knoflook in kleine stukjes.
- Verwarm olijfolie in een grillpan en bak de knoflook kort. Voeg daarna de courgette en aubergine toe en grill dit kort gaar.
- Voeg de sojasaus toe en haal de pan van het vuur.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Bak in een pan de bacon of spekjes gaar en laat dit afkoelen en uitlekken op een vel keukenpapier zodat het vet daarin trekt.
- Wanneer alles afgekoeld is kun je de eikenbladsla, groentemengsel met sojasaus, spekjes en paprika mengen. Voeg als laatste de hazelnoten toe.
Omdat je de groenten in sojasaus hebt gegrild is er verder geen andere dressing nodig.
Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.
Reactie plaatsen
Reacties