Rating: 0 sterren
0 stemmen

Zalmfilet met zoete aardappelpuree

Zalmfilet is heerlijk en ook heel gezond. Het is niet het goedkoopste stukje vis, maar wel erg lekker. Daarom trakteer ik mezelf af en toe op dit heerlijke en simpele gerecht. Ik gebruik zelf altijd de zalmfilet uit de diepvries van de Lidl of Aldi. Erg betaalbaar en net zo lekker.

Recept (2 personen)

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Zalm van tevoren ontdooien (meestal 1 uur van tevoren)

 

  • Kookpan 2x
  • Grillpan
  • Stamper
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 zalmfilets uit de diepvries
  • 2 zoete aardappelen
  • Kokosmelk
  • Viskruiden of peper en zout
  • Olijfolie

 

  1. Dop de sperziebonen en schil de zoete aardappelen. Snijd de zoete aardappels in kleinere stukjes.
  2. De zoete aardappelen zijn het meeste werk. Het koken duurt ongeveer 15 minuten, dus zet ik deze eerst op het vuur.
  3. Kook de sperziebonen. Ik vind beetgare sperziebonen het lekkerst, dus die kook ik ongeveer 8 minuten. Giet deze af en doe er eventueel een kleine stukje boter bij voor een net iets meer pit.
  4. Kruid de zalmfilet naar wens.Grill de zalmfilet in wat olijfolie. Elke kant ongeveer 3 tot 4 minuten. Dit hoeft niet lang dus, ik schroei beide kanten goed dicht en zet het vuur dan lager. Dan kan het nog langzaam garen.

    ps: De puree en sperziebonen kunnen wel even blijven staan. Met zalmfilet is dit lastiger. Dus daarom zorg ik eerst dat de sperziebonen en puree klaar zijn en dan gril ik de zalmfilet.

  5. Wanneer je de zoete aardappelen zacht zijn kun je het water afgieten.Doe een heel klein beetje kokosmelk bij de aardappelen en stamp er een mooie puree van.
  6. Doe alles op het bord.

 

Eet smakelijk!

 

 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Heb je vragen, opmerkingen of heb je ook gesmuld, laat hieronder een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.